Välkommen till Hera.

 
Nätverket på
Maskinteknik och Industriell ekonomi
vid Lunds Tekniska Högskola

Hera är en förening av och för kvinnliga och icke-binära studenter på civilingenjörsprogrammen Maskinteknik, Teknisk Design och Industriell Ekonomi vid LTH. Genom aktiviteter som intressanta företagsbesök, inspirationsföredrag och trevliga middagar verkar Hera för att vara en inspirationskälla under studietiden, stärka gemenskapen mellan oss och skapa värdefulla kontakter mellan studenter och framtida arbetsgivare.

 

Nätverket Hera startades år 2000 av Anna Daun Wester (M-99) och Anna Furness Lindén (I-00), då de såg ett behov av en starkare gemenskap bland oss tjejer, både under studieåren och ute i det kommande arbetslivet.

 

Under de tjugo år som Hera har funnits har många event ägt rum, många nya kontakter har knutits och många Heror har tagit steget ut i arbetslivet. Vi i Hera-styrelsen, tillsammans med alla våra medlemmar, jobbar för att Hera ska finnas och verka i många år till framöver!

hera turkos rosa emblem.png
Höstterminen 2022

Herastyrelsen ser fram emot en ny termin med såväl gamla som nya medlemmar. Hoppas att vi ses under höstens event! Är du tjej eller icke-binär och nyantagen till M, MD eller I? Läs mer här!

HL2022.jpg
Lunchföreläsning
Terminens första lunchföreläsning hölls för maskinollorna som fick ta del av Jenny och Stinas inspirerande ord! Läs mer här!
Breakfast
Frukost på Grand Hotel
Terminens sista event med HERA och våra medlemmar bjöds på en lyxig frukost på Grand Hotel!  Läs mer här!
Image by Noah Buscher
Lunchföreläsning med Capgemini Invent
Lärorik lunchföreläsning med Capgemini Invent!
Läs mer här!