Hänt i Hera!

6/9 - 22

Lunchföreläsning 

Välkomna alla nya och äldre studenter till ännu en termin! Vi i Hera ser fram emot ett nytt och härligt år med er, fyllda med roliga evenemang och 

aktiviteter. Idag höll Hera sin första lunchföreläsning för terminen. Där fick vi höra Hanna Eklind som tidigare suttit som ordförande för Hera och som nu läser år 5, berätta för våra nya studenter hur det är att studera vid LTH. Vi fick även en otroligt inspirerande föreläsning av Jenny Klevås och Stina Greberg om deras resa från att dem läste maskinteknik till var de befinner sig karriärmässigt idag! 

Vi vill säga stort tack till alla som deltog och tack för de samtal som utbyttes under dessa 45 minuter! Mycket inspirerande! ❤

HL.jpg
HL_2022_edited.jpg
11/5 - 22

Frukostmingel på Grand Hotel

Idag höll Hera sitt sista event för terminen och det var inget mindre än den årliga mingelfrukosten på Grand Hotel! Vi i Hera-styrelsen är tacksamma för att vi i år kunde genomföra evenemanget samt se så härligt engagemang. Morgonen bjöd inte minst på en storslagen frukost

med goda pannkakor, utan även ett trevligt bemötande mellan olika årskurser. 

Tack till alla som deltog i evenemanget och lycka till inför tentaperioden önskar vi i Hera-Styrelsen!

image4.jpeg
image2.jpeg
6/4 - 22

Lunch föreläsning med Capgemini Invent

Under onsdagen fick våra HERA-medlemmar ta del av Capgemini Invents lunchföreläsning som handlade om hur de arbetar med hållbarhet! Mycket intressant och viktigt ämne! HERA tackar alla som deltog och vi tycker det är kul att se så många på plats! 

image0[545].jpeg
image1[546].jpeg
9/12 - 21

Biokväll

Äntligen blev vår biokväll av igen efter ett års uppehåll. Det blev en lyckad kväll med en härlig grupp och en bra film som bjöd på både skratt och fina budskap. Tack till alla som deltog!

IMG_4351.HEIC
Popcorn
9/11 - 21

Lunchföreläsning med Inverto

Första lunchföreläsningen på plats efter ett långt uppehåll med distansstudier, som vi hade längtat. Inverto bjöd på en inspirerande lunchföreläsning om möjligheter inom företaget och föreläsarnas egna karriärer. Vi i Hera vill tacka alla medlemmar som kom och deltog under eventet!

HL.jpg
HL_2022_edited.jpg
 22/4 - 21

Föreläsning om sexuella trakasserier på arbetsplats

Friedrich Heger, ombudsman hos Sveriges Ingenjörer informerade våra medlemmar vad enligt lag klassas som trakasserier och vad man kan göra om det händer på ens arbetsplats både om det är en själv eller en kollega som blir utsatt. Han lärde oss också vilka handlingar som kan leda till sexuella trakasserier och hur man kan stoppa det i tid. Vi fick också veta hur vi kan anmäla och vilket stöd man kan få om det redan har hänt.

7/5 - 21

Digital Vinprovning

En mycket trevlig digital vinprovning där den engagerade och kunniga sommeliern Ingela från Taysta guidade oss igenom provningen med blandade viner. Där vi i styrelsen och våra medlemmar som deltog fick uppleva smakerna från mousserande, vit, rött och ett sött vin tillsammans med utmärkta tillbehör.

Jubileumslunch med Hera

Förra veckan så firades det att Hera fyllde 20 år! Under eventet så bjöds våra medlemmar på en lunch på Moroten & Piskan. Här kunde våra medlemmar träffa nya bekantskaper från olika program och årskurser. Allt detta skedde givetvis under restriktioner på grund av nuvarande situation med Covid-19.

Vi i styrelsen vill tacka för att så många ville delta vid firandet av Heras 20 års jubileum. Ytterligare event nu i höst kommer inom kort, så glöm inte att hålla utkik!

testa Aikido med Hera!

Förra veckan hade vi årets första event där vi testade på kampsporten Aikido! Tack till alla som kom och tack till Lunds Aikido Klubb. 

Biomys med Hera!

Igår gick årets sista HERA-event av stapeln. Som tradition hade Hera abonnerat en hel salong på Filmstaden i Lund där vi såg Hustlers. Tack till alla medverkande för ett jättetrevligt event!

Vi i styrelsen vill även passa på att tacka för denna terminen och önska alla stort lycka till på de kommande tentorna efter jul. I vår väntar nya spännande event tillsammans med Hera, så håll utkik!

God Jul och Gott Nytt År önskar vi i Hera-styrelsen!

Studiebesök på HILTI

HILTI bjöd över Heras medlemmar till en eftermiddag på deras kontor i Arlöv. Här fick vi träffa engagerade och inspirerande kvinnor som arbetade inom olika områden på företaget.

 

Under dagen fick vi lyssna på inspirerande föreläsningar om hur några av Hiltis medarbetare tagit sig till den arbetssituation de har idag. Vi fick en förståelse för hur det är att jobba på Hilti och hur dem som företag fungerar, samt hur den första tiden som anställd kan se ut för studenter. Utöver detta så fick vi testa på att använda en borrhammare, cirkelsåg, tigersåg och en sticksåg i deras verkstad. Innan vi lämnade Hilti fick vi även diskutera i smågrupper om vad vi ansåg vara en bra arbetsgivare och hur man som företag ska kunna nå ut till fler kvinnor. En riktigt intressant eftermiddag som gav oss mycket ny information. 

Mingelfrukost på Grand Hotel

Igår gick terminens sista HERA-event av stapeln. Under eventet bjöds våra medlemmar på Grand Hotels lyxiga frukostbuffé och fick här stifta nya bekantskaper över olika årskurser och program.

 

Tack till alla medverkande för ett jättetrevligt event! Vi i styrelsen vill även passa på att tacka för det gånga året och önska alla stort lycka till på de stundade tentorna. I höst väntar nya spännande event tillsammans med Hera, så håll utkik!

Lunchförsläsning med Capgemini Invent

​Igår fick Heras medlemmar lyssna på en lunchföreläsning med Capgemini  Invent. De berättade om hur ens karriär hos dem kan se ut och man fick en inblick i hur det var att arbeta som managementkonsult. De pratade också om deras rekryteringsprocess, eventuella jobb utomlands och hur ens första tid som konsult kunde se ut. Det var en mycket givande lunchföreläsning!

Göteborgsresan

Årets resa till Göteborg gick av stapeln den 27:e februari med 17 taggade tjejer. Efter tågresan upp samlades vi alla på Boule Bar för en god middag och en mycket trevlig bouleturnering. En riktigt bra start på vår vistelse i Göteborg.  

Första företagsbesöket på torsdagen var hos CEVT på Lindholmen. Det bjöds på god frukost och heta stolen för 3 anställda. Ett riktigt lyckat koncept då vi studenter fick veta allt intressant om CEVT. Lunchen spenderades på valfritt sätt i Göteborg där många tog chansen att sitta ute och äta lunch i den varma solen. 

Nästa företag var Knightec där det bjöds på en macka. Vi fick höra olika anställdas väg in på Knightec och hur en vanlig arbetsdag ser ut får en konsult. Efteråt blev vi inbjudna på deras after work där vi fick chansen att prata med fler konsulter och ställa alla möjliga frågor. 

Fredagen började med frukost hos Essiq. Under morgonen fick vi lyssna på information om företaget och en students väg in i konsultbranschen. Där var två ex-jobbare som visade sitt arbete med VR och dem som ville fick testa deras prototyp. Sist fick våra kunskaper om Essiq sättas på prov i ett quiz och innan vi gick fick alla varsin goodiebag. 

Sista företaget vi besökte under fredagen var Volvo Cars. Vi blev upphämtade på Essiq av Volvo och blev körda till Volvohallen, där vi först blev bjudna på lunch. Efter lunchen fick vi en del presentationer från anställda på Volvo och studenters väg in genom Volvos Graduate Program. Mitt under vårt besök fick vi en tur inne i bilfabriken där vi fick se hela produktionen från plåtbitar till en färdig Volvo. Efter besöket på Volvo blev alla skjutsade till Göteborgs C där några åkte hem, medan andra stannade kvar över helgen. 

Vi är tacksamma för tre fullspäckade dagar med mycket ny information och inspiration. Hera vill tacka alla företag för så givande och inspirerande besök och alla medlemmar som ville följa med. 

Biomys

Den 29 november bjöd vi in våra medlemmar till en mysig biokväll. Vi såg Unga Astrid på Filmstaden i Lund och det var ett perfekt event nu i det kalla vintervädret. Vi hade hyrt en hel biosalong för oss själva och det bjöds på popcorn och dricka. Det var en mycket trevlig och mysig biostund. 

Hera testade på Crossfit!

Den 8 november fick våra medlemmar chansen att testa på Crossfit på Crossfit Lund. Det var ett galet peppat gäng som kämpade sig genom Charlies AMRAP-pass och alla gick därifrån med ny energi. 

Hera besökte Thule Group i Malmö

Den 27 september fick våra medlemmar chansen att besöka Thule Groups concept store och kontor i Malmö. Först fick vi en rundvandring i deras concept store där en mycket kunnig tjej visade oss runt samt förklarade allt om produkternas historia och funktion. När rundvandringen var över fick vi gå upp till deras kontor som låg en våning upp. Där blev vi bjudna på en supergod middag innan det var föredrag om Thule som företag. Sist var det frågestund där många intressanta frågor ställdes. Våra medlemmar lämnade denna kväll med mycket ny information och inspiration. Det var verkligen en trevlig kväll som uppskattades av oss alla!

Mingelfrukost på Grand Hotel

I morse bjöds heras medlemmar på en utsökt frukost på Grand Hotel som sista event för den här terminen. Temat på frukosten var mingel och mingel blev det mellan bordsgrannarna då det bjöds på ett quiz med överlevnadstema. Frukosten blev mycket lyckad och vi i styrelsen vill tacka för ett trevligt år tillsammans och vi hoppas att vi ser många av er nästa läsår!
 

Lundaloppet 2018

Tidigare idag var det sju tappra tjejer från Maskin och Industriell ekonomi som sprang Lundaloppet med Hera. Det var en mycket lyckad dag med bra prestationer från dem alla! Vädret var på topp, så efter att alla kommit i mål var det picknick i den strålande solen på Idrottsplatsen. Ett mycket lyckat lopp tycker vi i styrelsen! Kan detta möjligtvis bli ett stående event för kommande år?

Besök på Implement i Köpenhamn

Igår fick ca 20 av Heras medlemmar chansen att spendera en helkväll på Implements kontor i Köpenhamn. Väl framme i Köpenhamn blev vi väl bemötta och fick mingla med fördrink, tapas och mingel. Efter det fick vi en kort introduktion till vad Implement är för företag och kvällens tema som var "self-leadership". Under kvällens gång fick vi också delta i tre olika workshops som handlade om self-leadership, whole brain och gender diversity. Kvällen slutades med en underbar middag innan vi tog tåget tillbaka till Lund. 

Det var en väldigt trevlig kväll som alla uppskattade!

Lunchföreläsning med Capgemini Consulting

Tidigare idag fick Heras medlemmar lyssna på en lunchföreläsning med Capgemini  Consulting. De berättade om hur ens karriär hos dem kan se ut och man fick en inblick i hur det var att arbeta som managementkonsult. De pratade också om hur de arbetar med jämställdhet, deras rekryteringsprocess och hur ens första tid som konsult kunde se ut. Det var en mycket givande lunchföreläsning!

Yoga med Hera

Tidigare idag så fick Heras medlemmar ta ett djupt andetag och låta stressen försvinna under en timmes yoga på Raja Yoga Lund. Efter ett effektivt men avslappnade pass så bjöds alla på en frukt innan vi sa hej då för kvällen. Tack alla som kom och stannade upp vardagen en timme med oss! Kram från Hera styrelsen

Tjejmingel hos Adsensus

Den 8/2 var ​Heras medlemmar inbjudna på tjejmingel hos Adsensus. Det blev en mycket trevlig kväll både med inspirerande föreläsare och mingel. 

Biokväll med Hera

Heras medlemmar fick igår möjligheten att se på den bioaktuella filmen "Mordet på Orientexpressen" här på SF-biografen i Lund. Vi hade hyrt en hel biosalong för oss själva och det bjöds på popcorn och dricka. Det var ett lyckat sista event för detta året. Vi i Herastyrelsen önskar er alla en God Jul och ett Gott Nytt År!

Semcon bjöd in till frukostevent

I morse var några av Heras medlemmar på besök på Semcons kontor här i Lund. Där blev vi bjudna på en mycket god frukost under tiden som några av Semcons anställda höll i inspirerande föreläsningar. Vi fick bland annat höra om hur det är att jobba som konsult genom Semcon, om deras jämställdhetsprogram och utöver det fick vi tips på vad de som företag söker efter när de rekryterar. Innan besöket var slut fick vi mingla med de anställda och få svar på alla de frågor vi kunde tänkas ha.

Eftermiddag på Hilti

Hilti bjöd över Heras medlemmar till en eftermiddag på deras kontor i Arlöv. Här fick vi träffa många engagerade kvinnor som arbetade inom olika områden på företaget.

 

Under dagen fick vi lyssna på inspirerande föreläsningar om hur några av Hiltis medarbetare tagit sig till den arbetssituation de idag har. Vi fick en förståelse för hur det är att jobba på Hilti och hur dem som företag fungerar. Utöver det fick vi testa på att använda både en borrhammare och en borrmaskin i deras verkstad. Innan vi lämnade Hilti fick vi även diskutera i smågrupper om vad vi ansåg vara en bra arbetsgivare och hur man som företag ska kunna nå ut till fler kvinnor.

Lunchföreläsning med Capgemini Consulting

Capgemini Consulting bjöd tillsammans med Hera in till en lunchföreläsning på LTH för att lära känna företaget och några av de kvinnliga konsulterna bättre.

 

Under lunchen fick vi att veta mer om hur det är att arbeta som konsult på Capgemini Consulting. Vi fick även ta del av konsulternas egna erfarenheter kring hur deras första dagar som ny konsult såg ut samt ett spännande projekt som Capgemini Consulting tidigare arbetat med.

Excelkväll hos Acando

Acando brinner för att accelerera och främja talang, därför bjöd de in Hera till en utvecklande Excelkväll på kontoret i Malmö. Under kvällen fick vi tips och träning i ett av de vanligaste redskapen i arbetslivet, Microsoft Excel! Vi fick även information om deras Female Student Acceleration Program.
 

Göteborgsresan 2017

Årets resa till Göteborg gick av stapeln den 8:e februari med 13 taggade tjejer. Efter framkomst spenderades första kvällen på Boulebar, där det bjöds på en fransk “plat de jour” och en rafflande bouleturnering. Det blev en bra start på vistelsen i Göteborg!

Första besöket på torsdagsmorgonen var hos CEVT på Lindholmen. Det bjöds på frukost och en presentation av företaget. Vi fick även en rundvandring på deras kontor med många våningar att spana in, samt en visning av deras ”boxcar”.

Nästa företag på tur var SCA där det bjöds på lunch. Vi fick träffa två nyexaminerade trainees som berättade om deras respektive resor på företaget. Det var en ögonöppnare för många i gruppen att besöka ett företag som inte förknippades med den typiska teknikbranschen. Besöket avslutades med stora goodiebags och lite mingel.

Sist ut på torsdagen var teknikkonsultbolaget Essiq. Det bjöds på kvällsmingel och rundvandring, företagsintroduktion och en inblick i vad Essiq som arbetsgivare har att erbjuda. Kvällen avslutades med öppna diskussioner och alla möjliga frågor blev besvarade av företagsrepresetanterna, samt en quiz och goodiebags.

 

Fredagen inleddes med frukost hos Volvo Group Trucks Technology. Tre trainees från ”Engeneering Graduate Program” presenterade sig själva och programmet. Vi fick även testa VR-utrustning och besöka testningslokalerna för deras produkter.

 

Sist men inte minst var det dags för ÅF. På sextonde våningen bjöds Hera på en presentation om företaget och dess bredd. Avslutningsvis blev det mingel med många företagsrepresentanter och vi bjöds på en lyxig buffé med ost, kex, frukt och oliver.

 

Efter fem härliga besök och tre fullspäckade dagar var vi alla mycket nöjda, inspirerade och trötta!

 

Vi i Hera vill tacka alla företag för så givande och inspirerande besök!

Please reload